Förslag på servettvikning vid festdukning

En fin dukning tycker jag är grunden när man skall bjuda hem nån på en middag, kräftskiva eller liknande. Man kan bl.a. göra mycket roligt med servetter. Så därför tänkte jag lägga upp en servettvikning som heter Näckrosen.
Du behöver:
Servetter ( tyg i linne eller vanliga pappersservetter ), antal beroende på hur många du tänk göra

Näckrosen
1. När du valt vilken servett du skall använda dig utav, lägger du ut servetten helt.
2. Vik in hörnen mot mitten
3. Vik in hörnen mot mitten igen
4. Vänd sedan servetten och vik ihop hörnen igen
5. Ta tag i hörnens undre flikar och dra dem framåt - och bakåt
6. Vik ut sidornas inre flikar en aning
7. Näckrosen är klar!
En dukning med en härlig rosa färg på servetten, som passar utmärkt till den vita inredningen!
Var inte rädd för att frossa i färger. Om du dukar med himmelsblå servetter ger gröna blad en mycket vacker brytning. Dina gäster kommer garanterat att beundra din originella servettbrytning.
Hoppas du får en fin näckros till din dukning.
/ Tilda

Tacokrydda utan onödiga tillsatser

Tacokryddan är en väldigt bra krydda som passar till de flesta maträtter, bl.a. till tacos där den är populärast .Men man tänker egentligen inte på hur mycket onödiga tillsatser den egentligen innehåller. Så istället för att köpa denna krydda färdigblandad, kan man faktiskt blanda ihop den enkelt och bra med de kryddor man har hemma. Och det är faktiskt enklare än vad man tror.

Egen tacokrydda utan onödiga tillsatser
1 msk Spiskummin (viktigast)
1 msk Chilipulver
1 tsk Koriander
1 tsk Paprikapulver 
1 tsk Oregano 
blanda o krydda efter smak.
Salt, svartpeppar 
Tillsätt eventuellt en gnutta råsocker så att det blir lite balans i smakerna.
Och där har du en alldeles hemmagjord tacokrydda!
Lycka till :)
/ Tilda

Hemmagjorda kakfat

Varför inte göra ett fint kakfat med hjälp utav gamla tallrikar som bara står i skåpet och blir dammiga?
Här finns exempel på hur du kan göra
Antingen kan du ta något fint porslin som du har hemma och göra ett kakfat med. Eller så kan man faktiskt åka till ett loppis eller annan billig butik som second hand, som säljer begagnade saker där man kan få ett billigt och bra pris. Till porslinet som man valt behövs en smal stång samt mutter för att fästa fast tallrikarna. Men först och främst en borr för att borra hål i mitten av tallrikarna. Då är det bra att man hör med en järnhandel vad man skall välja för borr. Tex en borr som man använder när man borrar i kakel, som kanske är lämpligast. Det gäller som sagt att vara försiktig så inte porslinet går sönder. Till sist en fin knopp av något slag, som man sätter eller skruvar fast längst upp på stången. Så har du ett fint fat som du kan servera dina nybakade kakor på :)
Lycka till

Skön och grön vårdukning

Här kommer lite tips på en varm och härlig dukning som passar utmärkt nu på vår - och sommarkanten. Man kan göra så enkelt men ändå så fint med hjälp utav det man har hemma.  Det kan hjälpa med att bara gå ut i trädgården och plocka lite grenar eller blad, som passar utmärkt till en vår dukning.
Genom lite nytt somrigt porslin, ljusa vita linnedukar och ett grönt bladverk gör liv åt dukningen och det ser genast mycket trevligare ut på bordet.
En vit tusch penna kan man köpa på nästan vilken hobby affär som helst. Kolla bara så att pennan tål att användas på mer än papper.
/ T

Kräftgratinerad fisk

En riktigt god och samtidigt nyttig fisk och kräftgratinerad gratäng som går relativt fort att tillaga och som smälter i munnen!


Ingredienser för 4 portioner ( Tid 25 minuter)
500 gram fiskfile, tex hoki, eller annan vit fisk
1 tsk salt
100gram kräftstjärtar i lake 1-2 msk hackad krondill
eller 1 tsk torkad dillfrö eller hackad dill
1 paket kelda tomat och paprikasås
1 dl riven ost
Tillagning:
1. Sätt ugnen på 225°. Salta fiskfiléerna och vik dem dubbla om de är tunna.
2. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Strö över kräftstjärtar och hackad krondill.
3. Häll över såsen och strö över osten.
4. Stek fisken i mitten av ugnen ca 20 minuter. Garnera eventuellt med dill
Kräftgratinerad fisk Receptbild - Allt om Mat
/ T

Bondomelett i ugnen

Omeletten är smidig som sköter sig även själv i ugnen och behöver inte passas, vilken gör att man enkelt får  tid över till annat. Frysta grönsaker är lätt att ta till om man har bråttom iväg på något och inte känner för att stå och hacka andra färska grönsaker. Man kan såklart välja andra tillbehör till sin omelett.
Ingredienser:
150 gram korv eller rökt kött eller bacon
600 gram sommargrönsaker, frysta
2 msk persilja klippt
8 st ägg
1 dl vatten
1 tsk salt
1 krm vatten
2 st grovt dinkelbröd skivor / person


1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skär korven i tärningar. Fräs tärningarna i sitt eget fett. Tillsätt sommargrönsaker och persilja.
3. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar.
4. Häll fräset i en ugnssäker form. Häll på omelettsmeten. Grädda mitt i ugnen ca 20 min tills omeletten har stelnat. Servera grovt dinkelbröd till om man vill.
Bondomelett i ugnen Receptbild - Allt om Mat


/ Tilda

Tildas buffelburgare

Buffelburgare är i princip som vanliga hemmagjorda hamburgare fast med mer ingredienser som gör att den blir mer smakrik samt mer lik en lyxbiff! Den passar utmärkt att servera tillsammans med vanligt hamburgebröd eller om man vill göra det lite nyttigare köper man grovt formfranska bröd, som man kan rosta så det blir sprött och gott! Till det sallad och eventuellt en god dressing!  

4 portioner

Ingredienser

1 kg mycket mager nötfärs
1 finhackad gul lök
2 msk rapsolja
2 tsk Dansukker Rörsocker Strö
¼ dl finhackad mynta
1 tsk krossad grönpeppar
¼ dl sojasås
2 ägg

Tillbehör
bröd, sallad, lök, tomat, paprika, gurka eller vad som önskas


Fräs löken och rörsockret i olja. Låt svalna. Blanda samman ingredienserna till burgarna. Forma 8 burgare av smeten. Droppa lite olja i händerna, så är de lätta att forma.

Grilla ett par minuter på varje sida.

Dressing:
Ingredienser: 4 portioner
200 gr majonnäs
0,5 dl ketchup
0,5 dl bostongurka
1 liten gul lök, finhackad
1 liten röd lök, finhackad
2 tsk chilipulver
3 krm nymalen svartpeppar
1 krm cayennepeppar
Salt

Hoppas det smakar och lycka till!

/ Tilda



Färsk sparris med hasselnötsvinägrett

Detta är en god men enkel förrätt till en fest måltid.
Ska helst förberedas dagen innan festdagen.


ca. 6 portioner

3 buntar färsk sparris
1 askar färsk ruccolasallat
1 dl hasselnötter
en halv dl kallpressad olivolja
en halv msk balsamvinäger

Garnering:
1 liten bit hyvlad parmesan

Gör så här:
Grovhacka hasselnötterna och blanda med olivolja och balsamvinägern.
Blanda ner hälften av hasselnötsvinägretten i ruccolan. Täck med plast och förvara i kyl fram till festdagen.
Skär bort nedersta delen av sparrisen och förvara i kyl fram till festdagen.

På festdagen
Koka sparrisen 2-3 minuter i lättsaltat vatten. Skölj sedan i iskallt vatten.
Salta och peppra.
Fördela sparrisen och ruccolan på assietter. Skeda över resten av hasselnötsvinägretten och avsluta med att toppa rätten med hyvlad parmesan.



/A


Fruktig couscous med orientaliska kryddor

Ingredienser
Portioner: 4

2 schalottenlökar 
1 msk pressad citron 
3 msk olja
½ tsk koriander
½ tsk salt
1 krm kanel 
1 krm mald ingefära 
½ krm kajennpeppar
150 g röda druvor
1 mango 
3 dl vatten
2 krm salt 
3 dl couscous 
  

Gör så här
Skala och finhacka schalottenlöken. Blanda löken med citron, olja och kryddor.
Skölj, halvera och kärna ur druvorna.
Skala och skär bort den platta kärnan i mangon. Skär fruktköttet i små tärningar. Blanda ner druvor och mango i lökdressingen.
Koka upp vatten och salt i en kastrull. Tillsätt couscous och ta kastrullen åt sidan. Låt stå ca 5 min med locket på.
Vänd ner couscousen i frukten. Garnera couscousen med korianderblad och servera. 

Att blanda salt och sött blir en väldigt god kombination. Även med dessa orientaliska kryddor blir det ännu ett plus i kanten!


/A


Rosmarinstekta Quorn Filéer

Ingredienser
4 Quorn Filéer
2 msk rosmarin
0,5 finhackad röd paprika
ca 1 dl olivolja
salt och peppar

2 palsternacka
1 sötpotatis
4 potatis
1 röd paprika

 
Tillagning
1. Marinera Quorn Filéer i en blandning av paprika, rosmarin, olivolja, salt och peppar.

2. Skala och dela rotfrukterna och paprikan i stora bitar och lägg dem på en plåt. Strö över
salt och peppar.

3. Stek rotfrukterna i ugnen på 200 grader i ca 1 timme.

4. Efter halva tiden; ställ in även Quorn Filéer i ugnen.

5. Servera filéerna och de rostade rotsakerna med en god pepparsås, gärna smaksatt med
torkade tranbär.



/Z

Vegetarisk senaps"sill"

Ingredienser
1 msk senap
2 tsk socker
½ msk vinäger
3 msk olja
1 dl sojagrädde
1 röd lök
1 ättiksgurka eller saltgurka
aubergine (eller squash)



Tillagning

En senapssill där sillen är utbytt mot aubergine. Passar bra till julbordet & påskbordet!

Skär aubergine i filéer. Koka filéerna i kraftigt saltat vatten tills de blir mjuka och sladdriga. Blanda senap, socker och vinäger. Tillsätt därefter olja i en fin stråle under omrörning. Blanda i sojagrädden och häll såsen över auberginen. Garnera slutligen med gurka och rödlök.

/Z

Ägg med Quorn Bitar

Ingredienser
8 hårdkokta ägg
100 g Quorn Bitar
1 dl majonnäs
0,5 finhackad röd lök
0,5 finhackad röd paprika
2 msk hackad färsk dragon
1 msk senap
Salt och peppar

 

Tillagning
1. Stek Quorn Bitar så att de får fin färg och låt dem svalna.

2. Skär av toppen av äggen, gröp försiktigt ut äggulorna och lägg dem i en skål.

3. Mosa äggulorna och blanda i majonnäsen, Quorn Bitar och övriga ingredienser. Smaksätt
med salt och peppar.

4. Fyll äggen med blandningen och servera på påskbordet!
Tips! Det går lika bra att göra vanliga ägghalvor om man föredrar det.Tillagning


Här är ett till påskrecept till påsken! 
















/Z
 


Italiensk paj med salami

En paj passar perfekt om du har flera middagsgäster på besök. 
Den är lättlagad och räcker till många personer.

Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g smör
1,5 msk vatten
1 krm salt

Fyllning
1 burk paprika, grillade i olja, strimlade
1 burk kronärtskocksbottnar, marienrade i olja
1 dl parmesanost, riven
1 dl lagrad ost, riven
3 st ägg
2 dl mjölk
Salt och peppar

Sallad
En näve ruccula
100 g körsbärstomater
1 dl svarta oliver
8 skivor salami
olivolja
flingsalt
svart peppar

1. Sätt ugnen på 225 grader. Kör mjöl och smör i matberedare till en grynig massa. Tillsätt vatten och salt och kör till en smidig deg.

2. Tryck ut den i en pajform och förgrädda pajskalet ca 10-12 minuter tills det fått vacker färg. Sänk värmen till 200 grader.

3. Låt det mesta av oljan rinna av från paprikor och kronärtskockor. Lägg dem i pajskalet och fördela riven parmesan och lagrad ost över.

4. Vispa ihop ägg och mjölk med lite salt och peppar och häll över. Grädda pajen ca 20 minuter tills äggstanningen är fast. Låt svalna lite.

5. Blanda rucola, körsbärstomater och oliver med lite olja, salt och peppar. Lägg salladen som en hög i mitten och garnera med salami runtom.

/M


Påskpirog med Quorn Färs

Ingredienser
1 påse Quorn Färs (300 gram)
1 påse dinkelmjöl
50 g jäst
2 tsk salt
1 gul lök
2 msk tomatpuré
Blandade örtkryddor efter smak
3 hackade hårdkokta ägg
Salt och peppar


Tillagning
1. Värm 1 liter vatten till 37 grader och smula i jästen. Arbeta in mjölet och saltet till en smidig deg och låt jäsa till dubbel storlek, ca 45 minuter.

2. Fräs Quorn Färs tillsammans med löken och tomatpurén. Smaksätt med salt, peppar och
örtkryddor, gärna timjan, rosmarin och persilja. Låt svalna.

3. Blanda i de hackade äggen i färsen.

4. Då degen jäst färdig; stjälp upp den på mjölat bakbord och knåda den några minuter.

5. Dela degen i 12 delar och kavla ut varje del till en cirkel.

6. Lägg lite fyllning på ena halvan av cirkeln, vik den andra över fyllningen och tryck till
kanten ordentligt.

7. Lägg pirogerna på en bakplåt. Pensla med vatten och grädda i 200 grader cirka 20
minuter.

8. Servera pirogerna som tillbehör på påskbordet eller som egen rätt tillsammans med en
grönsallad.

Eftersom det precis har varit påsk tänkte jag att man skulle lägga in några vegitariska påskrätter denna vecka!
Hoppas det smakar!

/Z


Pepparkakor

Recept på goda enkla pepparkakor där du ger kryddorna möjlighet att svälla ut i en varm lag. De blir därför extra smakrika - smakar mer jul. Varför inte baka pepparkakor nu, inte bara under jul.

Ingredienser
3 dl socker
0,5 dl sirap
1 dl vatten


1. Koka upp dessa tre ingredienser i en kastrull.


200 g smör/margarin
1 msk malda pomeransskal
1-2 msk malen kanel
0,5 msk malen ingefära
0,5 msk malda kryddnejlikor
2 tsk mald kardemumma

 

2. Under tiden sockerlagen kokar upp: Häll smör och kryddor i en stor skål. När sockerlagen kokt upp - häll denna försiktigt över margarinet & kryddorna. Rör runt så att allt margarinet löser sig. Låt sedan blandningen svalna ordentligt.



2 tsk bikarbonat
ca 1 liter mjöl



3. Blanda mjöl och bikarbonat. Rör sedan i mjölblandningen i den svala kryddlagen.

4. Låt degen vila i kylen till nästa dag. Baka ut.

5. Grädda 200-225 grader i 5-8 minuter. Kolla kakorna noga - de bränns väldigt lätt!

//Frida


Silviakaka

Silverkaka är en god och hållbar kaka. Här hittar du ett bra recept på denna ganska kraftiga, men lättbakade kaka. Du får några äggulor över - att använda i annat bak!

3 dl socker
150g smält smör/margarin
1,5 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2-3 äggvitor

Smält smöret och rör ihop med sockret.
Blanda i mjölken och mjölet blandat med bakpulvret
Vispa äggvitorna riktigt hårt. Vänd ner dem i smeten.
Grädda i smord och brödad form 175-200 gr 30-40 min.



Bild Malin


// Frida


Baktips

Här kommer lite baktips! 

Rätt mängd
Tidigare vägde man ingredienserna när man skulle baka. Idag bygger de flesta recepten på att vi mäter upp ingredienserna. Tänk på att aldrig packa eller trycka till när du mäter upp. Ta alltid ett struket mått. Se till så att det inte blir en topp när du mäter upp.

1 dl = 100 ml
1 msk = 15 ml
1 tsk = 5 ml
1 krm = 1 ml


Rätt bakutrustning

När man bakar är det bra att ha tillgång till en bra skål. Huvudregeln är att hellre välja en för stor än för liten skål så att du kan bearbeta degen ordentligt. Särskilt när du bakar bröd eller i andra sammanhang bakar med jäsdeg bör du välja en skål som gör det möjligt för degen att jäsa till dubbel storlek.


Det är också bra att ha tillgång till ett decilitermått. Har du en hel måttsats har du mått för allt från kryddmått till decilitermått vilket är praktiskt. Jag rekommenderar dock att du förutom måttsatsen skaffar ett halvlitersmått. Det är mycket användbart när du skall mäta upp lite större mängder till exempel vid brödbak.


Även om det är möjligt att baka enbart med skål och handverktyg är det naturligtvis snabbare och mindre krävande om man har tillgång till elvisp eller hushållsmaskin. Elvispen är oumbärlig när du t.ex. ska göra mjuka kakor och skall vispa upp ägg eller äggvita. Hushållsmaskin med bakkrok är mycket praktiskt att ha när du skall göra stora degar vid brödbak.


Bakformar
finns i olika storlekar och olika former. En nödvändighet när du skall baka mjuka kakor. Jag vet dock någon som skruvar av trähandtaget på sitt gjutjärnsstekjärn och bakar sockerkaka i detta, vilket naturligtvis också är möjligt, om än något mer omständligt.


Bakplåtspapper
rekommenderas för den som inte är så glad för att diska plåtar. Snabbt och enkelt bak utan krav på smord plåt.


Gummiskrapa
är en bra uppfinning som underlättar när man skrapar ur smeten ur skålen. Praktiskt att ha.


Äggklocka
eller timer som tar tiden är mycket bra att ha.


Brödpensel
att pensla på ägg eller vatten är nödvändigt för snygga kanelbullar.


Bakbord
låter gammaldags, men när man bakar är det faktiskt en mycket god idé att ha något oömt underlag att kavla eller knåda på. IKEA har ett mycket bra bakbord - kallas för "skärbräda LÄMPLIG" och kostar 99 kr. Ligger stilla på din diskbänk eller bänk eftersom den går ner över kanten.


En bra metallskrapa är något som är bra att ha när du skall rengöra bakbordet efter dig. Det går mycket lättare att få bort gammalt mjöl och deg om du först använder metallskrapa.


Brödkavel
är nödvändigt för dig som bakar kakor. Våra svenska kavlar med handtag på båda sidor är ingen internationell standard. Ett tips är att använda kaveln såsom man gör på många ställen i södra Europa. Lägg händerna ovanpå själva kavelrullen.Tryck nedåt och rulla kaveln framåt. Du kan då använda din kroppstyngd och inte bara händer och armstyrka när du kavlar, vilket gör kavlingen snabbare samtidigt som du inte behöver slita så hårt!


Sedan finns det en massa bakutrustning som du behöver i vissa fall. En mandelkvarn är bra om du skall mala nötter eller mandel, Sprits krävs om du skall göra spritskransar. Fritös kan vara bra om du skall göra klenäter.  Ja, listan kan göras lång...



Rätt ugnsvärme

Alla ugnar fungerar olika. Det är inte alltid så lätt att få rätt temperatur. Följ alltid anvisningarna i receptet. I vissa recept anges i receptet t.ex. 200-225 grader vilket kan vara lite förvirrande. Vilken temperatur ska man då ställa in? Huvudregeln är: prova alltid med lägre temperatur först och höja om det behövs.


Placering i ugnen varierar beroende på vad du ska baka. Ibland anges detta i receptet. Annars kan man följa denna regel:


Bullar - mitt i ugnen
Stora vetelängder eller Bröd - nedersta falsen i ugnen
Scones - mitt i ugnen
Muffins - mitt i ugnen
Rulltårtor - mitt i ugnen
Småkakor - mitt i ugnen
Mjuka kakor - nedersta falsen i ugnen



Bakning är individuellt

Resultatet när du bakar beror på hur du mäter, hur du bearbetar degen, hur du bakar ut, hur du gräddar och hur du förvarar det bakade. Vi på Baktips.se kan ge dig råd, men kom ihåg att du alltid har ett eget ansvar för hur resultatet av bakningen blir. Vi fråntager oss allt ansvar för eventuella felaktigheter i recepten eller för hur resultatet av dessa recept blir.




//Frida


wienernougat

Gott hemgjort godis som passar till en lördagkväll eller till julsnacks

Ingredienser

  • 100 g flagad mandel
  • 200 g nougat
  • 100 g Lindt Excellence Madagascar (70%)
  • Gör så här:
    Rosta den flagade mandeln gyllenbrun i en torr stekpanna.
    Ställ åt sidan.
    Smält nougaten i ett vattenbad.
    Finhacka den mörka chokladen och låt den smälta ner tillsammans med nougaten i vattenbadet.
    Tillsätt den rostade mandeln.
    Häll upp massan i en avlång form klädd i bakplåtspapper.
    Låt stelna några timmar i kylen innan du skär wienernougaten i bitar.



    //Frida


    Rulltårtsbakelse

    Denna bakelse gör du snabbt och lätt

    Ingredienser
    3 ägg
    2 dl strösocker
    2 dl vetemjöl
    2 tsk bakpulver
    1/2 dl grädde

    Fyllning:
    2 dl jordgubbsylt

    Topping:
    Vispad grädde
    Aprikos

    Gör så här:
    Sätt på ugnen så att den är varm när du du vispat ihop smeten.

    Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Vispa ner bakpulvret. Vispa ner mjölet försiktigt. Vispa ner mjölken/grädden till en jämn smet.

    Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna 30x40 cm.

    Grädda mitt i ugnen i 250 grader i 5 minuter. Om du har varmluftsfunktion i din ugn grädda den då i mitten i 200 grader i 8 minuter inställd på varmluft. Jag tycker att det är lättare att få bra resultat med varmluft. Om du använder vanlig ugn så observera att du verkligen måste vara med och "vakta" rulltårtan sista minuten så att den inte blir bränd.

    Stjälp direkt upp tårtan på sockrat bakplåtspapper. Dra bort pappret som kakan gräddats på. (Pensla med kallt vatten på baksidan av pappret om det inte vill lossna.) Bred genast på fyllningen och rulla ihop. Lägg rulltårtan med skarven ner och låt svalna innan den skärs i bitar.


     
    Så här kan det se ut när man bakar dessa bakelser.



    Resultatet! Bild Malin.

    //Frida


    Falafel - kikärtsbullar

    Falafel (även kända som kikärtsbullar och kikärtsbiffar) har sitt ursprung i Egypten men är idag spritt över hela världen.
    Falafel har blivit det främsta vegetariska (veganska) snabbmatsalternativet i Sverige. Normalt serverar man falafel i pitabröd tillsammans med grönsaker såsom sallad, tomat och lök. Till detta har man förslagsvis en yoghurtsås.

    Huvudingrediensen kikärter gör att bullarna får ett lågt GI-värde.

    Ingredienser:

    6 dl kokta kikärtor (eller cirka 2 burkar konserverade)
    1 dl persilja
    2-3 msk vetemjöl
    1-2 klyftor vitlök (pressas)
    1,5 tsk salt
    1,5 tsk mald spiskummin
    1 tsk mald koriander
    1 krm cayennepeppar
    olivolja (för stekning) 

     
    Gör såhär:

    Mosa eller mixa kikärterna och blanda med övriga ingredienser. Forma till små bollar och stek i olivoljan tills de får bra färg.



    /A

    vegetarisk lasagne med aubergine

    Ingredienser ca 4 pers.

    1 aubergine
    salt (efter smak)
    olivolja (efter smak)
    125 g färsk bladspenat
    lasagneplattor
    gärna färska tomater
    basilika
    oregano
    mozzarella ost

    Gör såhär:

    1. Skär auberginerna i skivor och lägg på ett fat. Strö över salt och låt stå ca 30 minuter. Skölj av och klappa dem torra.
    2. Häll på olivolja och låt det sugas upp av auberginerna. Stek i stekpanna eller grilla tills de är gyllenbruna på båda sidorna. Ställ åt sidan.
    3. Förväll spenaten i kokande vatten i 10 sekunder och låt rinna av.
    4. Smörj en ugnsfast form.
    5. Lägg ett lager pastaplattor i formen och täck med skivade tomater, basilika, oregano, aubergine (äggplanta) och spenat.
    6. Strö över hyvlad parmesanost och riven mozzarellaost.
    7. Varva resten av ingredienserna.
    8. Det översta lagret ska vara ost och färsk oregano samt tomat.
    9. Grädda lasagnen i 175 grader ca 40 minuter eller tills lasagnen är genomvarm. 


     /A

    asiatisk wok

    Ingredienser 4 pers.

    300 g Quorn Strimlor
    1 morot
    1 purjolök
    100 g rödkål
    100 g minimajs
    100 g broccoli
    (1 knippe färsk koriander till servering)
    olja till stekning

    Woksås:
    0,5 dl sweetchilisås
    0,5 dl Kikkoman soja
    3 msk sesamolja

    Gör såhär:
    Strimla alla grönsakerna. Woka tillsammans med quorn strimlorna i 3-5 min.
    Häll över woksåsen och blanda runt ordentligt. Hacka ned koriandern, låt allt bli varmt och servera tillsammans med kokt ris!



    /A


    RSS 2.0