Falafel - kikärtsbullar

Falafel (även kända som kikärtsbullar och kikärtsbiffar) har sitt ursprung i Egypten men är idag spritt över hela världen.
Falafel har blivit det främsta vegetariska (veganska) snabbmatsalternativet i Sverige. Normalt serverar man falafel i pitabröd tillsammans med grönsaker såsom sallad, tomat och lök. Till detta har man förslagsvis en yoghurtsås.

Huvudingrediensen kikärter gör att bullarna får ett lågt GI-värde.

Ingredienser:

6 dl kokta kikärtor (eller cirka 2 burkar konserverade)
1 dl persilja
2-3 msk vetemjöl
1-2 klyftor vitlök (pressas)
1,5 tsk salt
1,5 tsk mald spiskummin
1 tsk mald koriander
1 krm cayennepeppar
olivolja (för stekning) 

 
Gör såhär:

Mosa eller mixa kikärterna och blanda med övriga ingredienser. Forma till små bollar och stek i olivoljan tills de får bra färg.



/A

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0