Kräftgratinerad fisk
En riktigt god och samtidigt nyttig fisk och kräftgratinerad gratäng som går relativt fort att tillaga och som smälter i munnen!
Ingredienser för 4 portioner ( Tid 25 minuter)
500 gram fiskfile, tex hoki, eller annan vit fisk
1 tsk salt
100gram kräftstjärtar i lake 1-2 msk hackad krondill
eller 1 tsk torkad dillfrö eller hackad dill
1 paket kelda tomat och paprikasås
1 dl riven ost
Tillagning:
1. Sätt ugnen på 225°. Salta fiskfiléerna och vik dem dubbla om de är tunna.
2. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Strö över kräftstjärtar och hackad krondill.
3. Häll över såsen och strö över osten.
4. Stek fisken i mitten av ugnen ca 20 minuter. Garnera eventuellt med dill
2. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Strö över kräftstjärtar och hackad krondill.
3. Häll över såsen och strö över osten.
4. Stek fisken i mitten av ugnen ca 20 minuter. Garnera eventuellt med dill

/ T
Kommentarer
Trackback