Färsk sparris med hasselnötsvinägrett
Detta är en god men enkel förrätt till en fest måltid.
Ska helst förberedas dagen innan festdagen.
ca. 6 portioner
3 buntar färsk sparris
1 askar färsk ruccolasallat
1 dl hasselnötter
en halv dl kallpressad olivolja
en halv msk balsamvinäger
Garnering:
1 liten bit hyvlad parmesan
Gör så här:
Grovhacka hasselnötterna och blanda med olivolja och balsamvinägern.
Blanda ner hälften av hasselnötsvinägretten i ruccolan. Täck med plast och förvara i kyl fram till festdagen.
Skär bort nedersta delen av sparrisen och förvara i kyl fram till festdagen.
På festdagen
Koka sparrisen 2-3 minuter i lättsaltat vatten. Skölj sedan i iskallt vatten.
Salta och peppra.
Fördela sparrisen och ruccolan på assietter. Skeda över resten av hasselnötsvinägretten och avsluta med att toppa rätten med hyvlad parmesan.
/A