Pepparkakor

Recept på goda enkla pepparkakor där du ger kryddorna möjlighet att svälla ut i en varm lag. De blir därför extra smakrika - smakar mer jul. Varför inte baka pepparkakor nu, inte bara under jul.

Ingredienser
3 dl socker
0,5 dl sirap
1 dl vatten


1. Koka upp dessa tre ingredienser i en kastrull.


200 g smör/margarin
1 msk malda pomeransskal
1-2 msk malen kanel
0,5 msk malen ingefära
0,5 msk malda kryddnejlikor
2 tsk mald kardemumma

 

2. Under tiden sockerlagen kokar upp: Häll smör och kryddor i en stor skål. När sockerlagen kokt upp - häll denna försiktigt över margarinet & kryddorna. Rör runt så att allt margarinet löser sig. Låt sedan blandningen svalna ordentligt.



2 tsk bikarbonat
ca 1 liter mjöl



3. Blanda mjöl och bikarbonat. Rör sedan i mjölblandningen i den svala kryddlagen.

4. Låt degen vila i kylen till nästa dag. Baka ut.

5. Grädda 200-225 grader i 5-8 minuter. Kolla kakorna noga - de bränns väldigt lätt!

//Frida


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0