Påskpirog med Quorn Färs
Ingredienser
1 påse Quorn Färs (300 gram)
1 påse dinkelmjöl
50 g jäst
2 tsk salt
1 gul lök
2 msk tomatpuré
Blandade örtkryddor efter smak
3 hackade hårdkokta ägg
Salt och peppar
Tillagning
1. Värm 1 liter vatten till 37 grader och smula i jästen. Arbeta in mjölet och saltet till en smidig deg och låt jäsa till dubbel storlek, ca 45 minuter.
2. Fräs Quorn Färs tillsammans med löken och tomatpurén. Smaksätt med salt, peppar och
örtkryddor, gärna timjan, rosmarin och persilja. Låt svalna.
3. Blanda i de hackade äggen i färsen.
4. Då degen jäst färdig; stjälp upp den på mjölat bakbord och knåda den några minuter.
5. Dela degen i 12 delar och kavla ut varje del till en cirkel.
6. Lägg lite fyllning på ena halvan av cirkeln, vik den andra över fyllningen och tryck till
kanten ordentligt.
7. Lägg pirogerna på en bakplåt. Pensla med vatten och grädda i 200 grader cirka 20
minuter.
8. Servera pirogerna som tillbehör på påskbordet eller som egen rätt tillsammans med en
grönsallad.
Eftersom det precis har varit påsk tänkte jag att man skulle lägga in några vegitariska påskrätter denna vecka!
Hoppas det smakar!
/Z