Tildas buffelburgare

Buffelburgare är i princip som vanliga hemmagjorda hamburgare fast med mer ingredienser som gör att den blir mer smakrik samt mer lik en lyxbiff! Den passar utmärkt att servera tillsammans med vanligt hamburgebröd eller om man vill göra det lite nyttigare köper man grovt formfranska bröd, som man kan rosta så det blir sprött och gott! Till det sallad och eventuellt en god dressing!  

4 portioner

Ingredienser

1 kg mycket mager nötfärs
1 finhackad gul lök
2 msk rapsolja
2 tsk Dansukker Rörsocker Strö
¼ dl finhackad mynta
1 tsk krossad grönpeppar
¼ dl sojasås
2 ägg

Tillbehör
bröd, sallad, lök, tomat, paprika, gurka eller vad som önskas


Fräs löken och rörsockret i olja. Låt svalna. Blanda samman ingredienserna till burgarna. Forma 8 burgare av smeten. Droppa lite olja i händerna, så är de lätta att forma.

Grilla ett par minuter på varje sida.

Dressing:
Ingredienser: 4 portioner
200 gr majonnäs
0,5 dl ketchup
0,5 dl bostongurka
1 liten gul lök, finhackad
1 liten röd lök, finhackad
2 tsk chilipulver
3 krm nymalen svartpeppar
1 krm cayennepeppar
Salt

Hoppas det smakar och lycka till!

/ Tilda



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0