Fruktig couscous med orientaliska kryddor
Ingredienser
Portioner: 4
2 schalottenlökar
1 msk pressad citron
3 msk olja
½ tsk koriander
½ tsk salt
1 krm kanel
1 krm mald ingefära
½ krm kajennpeppar
150 g röda druvor
1 mango
3 dl vatten
2 krm salt
3 dl couscous
Portioner: 4
2 schalottenlökar
1 msk pressad citron
3 msk olja
½ tsk koriander
½ tsk salt
1 krm kanel
1 krm mald ingefära
½ krm kajennpeppar
150 g röda druvor
1 mango
3 dl vatten
2 krm salt
3 dl couscous
Gör så här
Skala och finhacka schalottenlöken. Blanda löken med citron, olja och kryddor.
Skölj, halvera och kärna ur druvorna.
Skala och skär bort den platta kärnan i mangon. Skär fruktköttet i små tärningar. Blanda ner druvor och mango i lökdressingen.
Koka upp vatten och salt i en kastrull. Tillsätt couscous och ta kastrullen åt sidan. Låt stå ca 5 min med locket på.
Vänd ner couscousen i frukten. Garnera couscousen med korianderblad och servera.
Att blanda salt och sött blir en väldigt god kombination. Även med dessa orientaliska kryddor blir det ännu ett plus i kanten!
/A
Kommentarer
Trackback