Bondomelett i ugnen
Omeletten är smidig som sköter sig även själv i ugnen och behöver inte passas, vilken gör att man enkelt får tid över till annat. Frysta grönsaker är lätt att ta till om man har bråttom iväg på något och inte känner för att stå och hacka andra färska grönsaker. Man kan såklart välja andra tillbehör till sin omelett.
Ingredienser:
150 gram korv eller rökt kött eller bacon
600 gram sommargrönsaker, frysta
2 msk persilja klippt
8 st ägg
1 dl vatten
1 tsk salt
1 krm vatten
2 st grovt dinkelbröd skivor / person
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skär korven i tärningar. Fräs tärningarna i sitt eget fett. Tillsätt sommargrönsaker och persilja.
3. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar.
4. Häll fräset i en ugnssäker form. Häll på omelettsmeten. Grädda mitt i ugnen ca 20 min tills omeletten har stelnat. Servera grovt dinkelbröd till om man vill.
2. Skär korven i tärningar. Fräs tärningarna i sitt eget fett. Tillsätt sommargrönsaker och persilja.
3. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar.
4. Häll fräset i en ugnssäker form. Häll på omelettsmeten. Grädda mitt i ugnen ca 20 min tills omeletten har stelnat. Servera grovt dinkelbröd till om man vill.

/ Tilda
Kommentarer
Trackback