TERRINE LILLA ITALIEN
Allt det goda från Italien i en och samma form!
1 dl hackade soltorkade tomater
1 dl grovhackad färsk basilika
300 g lufttorkad skinka (Serrano fungerar även om den är spansk)
3 paprikor i olika färger
½ kg mozarella (behöver inte vara dyr!)
1 dl riven parmesan
Tillagning:
1. Klyv paprikorna, kärna ur och pensla med olja. Rosta i 225’ med skinnsidan upp, tills de svartnar. Låt svalna under lock eller folie, dra av ytterskalet.
2. Klä botten av en avlång form med skinka.
3. Klä sidorna av formen med skinka, och låt den hänga ut över kanten – blir snyggt när allt är klart!
4. Varva samtliga övriga ingredienser (även skinka). Pressa emellanåt.
5. Vik slutligen tillbaka skinka som hänger på utsidan, pressa ihop.
6. Grädda i 125’, 1 timme – gärna med press (en form med vatten, kan t ex fungera som press).
7. Låt stå i kyl över natten, också gärna med press.
8. Vänd formen upp och ned och stjälp upp terrinen. Färdigt!
//Frida