Kikärtsgryta med kycklingfärs
GI mat går fortare att tillaga än vad man tror. Till denna rätt passar även quorn lika bra som kyckling gör. Då kan även de som inte äter kött äta denna rätt!
Ingredienser
4 port
400 g kycklingfärs eller quorn1/2 tsk salt
2 vitlöksklyftor
250 g färsk broccoli
1 purjolök
Arla smör
1 burk krossade tomater, ca 400 g
1 grönsaksbuljongtärning
2 burkar kikärtor à ca 400 g
2 dl Arla Köket® crème fraiche paprika&chili
Gör så här
Skala och hacka vitlöken. Dela broccolin i mindre bitar. Grovstrimla purjolöken. Stek färsen i smör i en stekpanna. Salta och lägg i vitlöken och låt den fräsa med. Lägg över i en gryta. Tillsätt broccoli, purjolök, krossade tomater och smulad buljongtärning. Skölj kikärtorna i kallt vatten och rör ner dem i grytan. Låt allt koka 3-4 min. Rör ner hälften av crème fraiche. Servera grytan med en sallad och resten av crème fraiche. Eller för att göra maten lite mer " matigare" kan man koka bulgur eller cous cous som också passar bra!

Bon Apetit!
/ Tilda
Kommentarer
Trackback