Glutenfri Saffranspannkaka

Saffranspannkaka är något man glömmer av att göra. Jag personligen tycker väldigt mycket om de. De passar både som dessert men även som exempelvis mellanmål. Ett tips om man ska laga saffranspannkaka till många är att laga i en stor långpanna, tredubbla receptet och skär i 20 bitar när den svalnat!

Ingredienser

4 portioner

1 slang (500 g) risgrynsgröt

(eller 3/4 dl rundkornigt ris + ca 5 dl gammaldags mjölk)

1/2 tsk salt

50 g mandel, hackad

2 ägg

1 msk potatismjöl

1–2 påsar (1/2 -1 g) saffran

+ 2 sockerbitar

Gör så här:

Använd köpt risgrynsgröt som bas för pannkakan. Eller koka en gröt på ris och gammaldags mjölk enligt anvisning på risförpackningen. Smaka av med salt. Låt kallna. Blanda mandel, ägg och potatismjöl i gröten. Krossa saffranet med sockerbitarna i en mortel och rör ner i smeten. Skölj morteln med lite mjölk för att få med allt saffran. Rör smeten jämn. Häll smeten i en smord och potatismjölströdd liten långpanna, eller pajform (22 cm i diameter). Grädda pannkakan mitt i ugnen i 225 grader 25–30 minuter tills smeten stannat. Serveras ljummen med salmbärssylt, hallonsylt eller björnbärssylt samt vispad grädde.

/ Tilda

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0