Gi-tårta med färska bär

Även om man vill gå ner i vikt och kör på Gi-metoden måste man få unna sig nått gott ibland. Här kommer ett recept på en god sommartårta med super lågt Gi.
Denna tårta passar även dig som är glutenintolerat!


Ingredienser:

3 dl  hasselnötter
3 dl  mandel
1 dl  katrinplommon
1 dl  torkade aprikoser
0,5 dl  fruktsocker
0,5 dl  vatten
2,5 msk  kakao
0,5 msk kanel

Garnering:

2 dl  vispgrädde, mager
1 tsk  fruktsocker
1 dl  hallon
1 dl  physalis
1,5 dl  jordgubbar
(Eller andra färska bär som passar just er)

Tillagning:

En tårta räcker till ca 12 pers.

1. Blötlägg nötterna i ett par timmar. Skålla mandeln. Lägg de avrunna nötterna i en matberedare och tillsätt fruktsocker, kakao, mandel, kanel, katrinplommon och aprikoser och mixa till en grovkornig smet.

2. Tillsätt lite vatten om smeten blir för kompakt. Tryck ner den i en springform. Ställ in i kylen en timme. Vispa grädden sötad med lite fruktsocker. Bred över kakan och strö över bären.


/ Amanda


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0