Gi-tårta med färska bär
Även om man vill gå ner i vikt och kör på Gi-metoden måste man få unna sig nått gott ibland. Här kommer ett recept på en god sommartårta med super lågt Gi.
Denna tårta passar även dig som är glutenintolerat!
Ingredienser:
0,5 msk kanel
Garnering:
(Eller andra färska bär som passar just er)
Tillagning:
Denna tårta passar även dig som är glutenintolerat!
Ingredienser:
3 dl hasselnötter |
3 dl mandel |
1 dl katrinplommon |
1 dl torkade aprikoser |
0,5 dl fruktsocker |
0,5 dl vatten |
2,5 msk kakao |
Garnering:
2 dl vispgrädde, mager |
1 tsk fruktsocker |
1 dl hallon |
1 dl physalis |
1,5 dl jordgubbar |
Tillagning:
En tårta räcker till ca 12 pers.
1. Blötlägg nötterna i ett par timmar. Skålla mandeln. Lägg de avrunna nötterna i en matberedare och tillsätt fruktsocker, kakao, mandel, kanel, katrinplommon och aprikoser och mixa till en grovkornig smet.
2. Tillsätt lite vatten om smeten blir för kompakt. Tryck ner den i en springform. Ställ in i kylen en timme. Vispa grädden sötad med lite fruktsocker. Bred över kakan och strö över bären.
/ Amanda
Kommentarer
Trackback