Fisk i kokoscurrysås

Denna goda och annorlunda fisk rätt är både laktos och glutenfri!

Ingredienser 4 port.

  • 400 g vit fiskfilé
  • 400 g kokosmjölk
  • 2 tsk röd currypasta
  • 1 st purjolök
  • 3 st palsternackor
  • 2 st morötter
  • Salt
  • Citronpeppar

1. Skala morötter och palsternackor och skär i strimlor. Skär purjolöken i skivor.

2. Hetta upp en stekpanna med olja eller flytande margarin. Stek fisken någon minut på varje sida och krydda med citronpeppar.

3. Häll på kokosmjölk och blanda ut den röda curryn. Låt koka upp. Häll först på purjolök och därefter palsternack- och morotsstrimlorna.
Tryck ner dem så att de kommer i så mycket kontakt med såsen som möjligt.
Lägg ett lock på stekpannan, sänk värmen till lite under medelvärme och låt sedan puttra under lock ca 5 minuter till palsternackorna mjuknat.

Servera med kokt ris(eller bulgur för att göra det hela lite nyttigare!) och krydda även med citronpeppar vid serveringen.


 /Amanda


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0