Filmjölksbröd

Jättegott och framför allt nyttigt bröd som passar till allt.

Ingredienser

5 dl grahamsmjöl
5 dl vetemjöl special
1,5 dl Rågsikt
2 dl havregryn
2 msk bikarbonat
1 tsk salt
1 liter filmjölk
1,5 dl sirap
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser. Blanda i sirap och fil. Lägg upp i 2 limpformar. Grädda på 150 grader i 2 timmar.
Sätt på folie efter hälften av ugnstiden.
Man kan nästan ha i vad som hellt i bröd. Man kan mixa allt möjligt. Jag brukar ha i lite lingon i just detta bröd, det gör själva brödet saftigare samt godare. Sedan kan man ha i pumpa kärnor och solrosfrön som också är mina favoriter i bröd.
Lycka till!

/ Tilda

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0