FÅFÄNGANS RUSTIKA

Ett gott och mångsidigt bröd. Gluten- laktos- och mjölkproteinfritt. Välj mellan att göra brödet ”neutralt”, eller blanda i oliver och soltorkade tomater, eller rivna morötter för variation.

 Blanda i en kastrull:
1 ½ l vatten
1 dl pofiber
1dl raps- eller olivolja
1 msk honung
1 msk salt
Värm upp till 45-50’, låt stå några minuter.

 I degblandare:
1 kg grov mjölmix
½ kg fin mjölmix
15 g (1/2 dl) rismjöl
1 paket torrjäst
Sätt på maskinen och blanda.

 

Häll vätskan från kastrullen på de torra ingredienserna i degblandaren. Låt maskinen gå 10 minuter. Häll upp degen i fyra smorda formar 1 ½ - 2 liter.
Låt jäsa under duk i 45 minuter, grädda i 180’ ca 1 timme.

 Olivbröd: Blanda i max 4 dl skivade oliver i degen mot slutet av blandningen. Även max 2 dl finhackade soltorkade tomater kan blandas i. Minska saltet något.

 Morotsbröd:Blanda i max 6 dl rivna morötter i degen mot slutet av blandningen.

Alla ska kunna äta nybakat bröd! Bara att baka på. Kan vara lite svårta för den som aldrig använt mjölmix tidigare, men man lär sig med tiden.

//Frida


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0