ugnsbakad lax på spenatbädd

Superenkel lax med grädde och parmesanost. Den sköter sig själv i ugnen och är klar inom en halvtimme!

Ingredienser 4 pers.

800 g färsk lax utan skinn och ben
200 g spenat (färsk eller fryst kvittar)
150 g  parmesanost
3 dl vispgrädde
salt
peppar
smör till formen
 
Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smöra en eldfast form och salta och peppra lite i botten på den.

3. Salta och peppra laxen.

4. Lägg spenaten i mitten på formen och placera laxbiten ovanpå. Lägg parmesanosten på fisken och häll grädden runt om.

5. Ställ in formen i varm ugn och baka laxen i cirka 20 minuter. Kolla försiktigt i mitten på laxen att den är klar innan den tas ut.

Servera med kokt potatis eller ris!
Bon apetit!


/A


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0