ugnsbakad lax på spenatbädd
Superenkel lax med grädde och parmesanost. Den sköter sig själv i ugnen och är klar inom en halvtimme!
Ingredienser 4 pers.
800 g färsk lax utan skinn och ben
200 g spenat (färsk eller fryst kvittar)
150 g parmesanost
3 dl vispgrädde
salt
peppar
smör till formen
Gör såhär:
Bon apetit!
/A
Ingredienser 4 pers.
800 g färsk lax utan skinn och ben
200 g spenat (färsk eller fryst kvittar)
150 g parmesanost
3 dl vispgrädde
salt
peppar
smör till formen
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smöra en eldfast form och salta och peppra lite i botten på den.
3. Salta och peppra laxen.
4. Lägg spenaten i mitten på formen och placera laxbiten ovanpå. Lägg parmesanosten på fisken och häll grädden runt om.
5. Ställ in formen i varm ugn och baka laxen i cirka 20 minuter. Kolla försiktigt i mitten på laxen att den är klar innan den tas ut.
Servera med kokt potatis eller ris!Bon apetit!
/A
Kommentarer
Trackback