Sekt lax på grönsaksbädd

Ingredienser

1 msk sesamfrön
4 bitar laxfilé, à 125 g
2 msk Becel flytande
1 tsk salt
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 msk färsk ingefära, finriven
1 röd paprika, strimlad
1 morot, strimlad
75 g rotselleri, strimlad
1 purjolök, strimlad
1 burk böngroddar
½ dl japansk soja

Förberedelse

1. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna.
2. Stek laxen med smör på medeltemperatur, ca 3-4 minuter per sida. Salta. Ta upp och håll varm.
3. Fräs vitlök och ingefära på svag värme i 1 matsked smör. Lägg i övriga grönsaker efter 1 minut. Fräs ytterligare 1-2 minuter. Rör ner soja och sesamfrön och hetta upp. Fördela de nystekta grönsakerna på varma tallrikar och lägg på laxen. Andra grönsaker som ärtskott, ruccola och andra frön är gott att ha i till den varma grönsakerna.

 

/ Tilda


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0