Sallad med jätteräkor

En snabblagad, nyttig sallad som passar perfekt på vår/sommarkanten.

Till fyra portioner

0.5 st röd chili
2 st lime
2 st avokado
4 msk olivolja
salt
svartpeppar
0.5 st mango
1 huvud romansallad
0.5 kruka färsk koriander
150 g böngroddar
250 g jätteräkor eller scampi, kokta

 

1. Dela chilin på längden och skrapa ur kärnor och hinnor. Finhacka och lägg i en skål. Pressa lime över. Tillsätt olivolja och salta och peppra.

2. Skala avocadon och avlägsna kärnan. Skär i matiga bitar och lägg i skålen. Gör samma sak med mangon. Skölj och skär salladen och vänd ner. Tillsätt koriander, böngroddar och jätteräkor. Blanda väl och smaka av.

/M


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0