Rödbetssoppa
Trots att vintern är på väg att lämna oss, så kan man fortfarande avnjuta en god soppa. Och varför inte en smalare variant då sommaren kommer med raska steg?
Till fyra portioner:
4 st rödbetor
0.5 st citron
1 st vitkålshuvud
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 tsk timjan
1 st morot
2 st lagerblad
1 l kyckling- eller grönsaksbuljong
smör att steka i
salt
peppar
1. Strimla vitkålen och moroten. Skala och finhacka den gula löken och vitlöken.
2. Skala och skiva rödbetorna. Tänk på att rödbetorna färgar av sig
(så om du inte vill bli röd på fingertopparna kan du använda ett par plasthandskar)
3. Smält smör i en gryta. Tillsätt grönsakerna. Fräs utan att det tar för mycket färg. Tillsätt sedan buljongen, lagerblad och timjan. Låt koka i 4-5 minuter.
4. Smaksätt med lite pressad citron, salt och peppar. Servera och njut. /M
Kommentarer
Trackback