Pinjenötsbiffar med fetacrème och rostade grönsaker

INGREDIENSER

(4 portioner)

600 g nötfärs
1/2 dl grädde
1 ägg
salt och svartpeppar
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka färsk basilika
5 soltorkade tomater i olivolja
50 g pinjenötter
1 liten squash
1 gul paprika
1 röd paprika
1 rödlök
olivolja
1 tsk torkad basilika

Fetacrème
200 g fetaost
1 burk crème fraiche (15%)
1/2 kruka basilika
4 soltorkade tomater i olja
salt och svartpeppar

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda nötfärs, grädde, ägg, salt och svartpeppar i en skål. 2. Hacka vitlök, basilika och soltorkade tomater fint och blanda ner i färsen. Tillsätt pinjenötterna och forma färsen till biffar och lägg på en ugnsplåt. 3. Skiva squash, paprika och rödlök och lägg på en annan ugnsplåt. Häll lite olivolja över grönsakerna och strö på salt, svartpeppar och torkad basilika. Ställ in bägge plåtarna i ugnen i cirka 20 minuter. Byt plats på plåtarna efter halva tiden. 4. Smula fetaosten och blanda med crème fraiche i en skål. Hacka basilika och soltorkad tomat fint och blanda med fetacrèmen. Smaka av med salt och svartpeppar. 5. Servera biffarna med rostade grönsaker och en klick fetacrème.

 

/ Tilda


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0