Nori Maki

Så här på vårkanten kan det sitta bra med lite lättare mat och själv föredrar jag Maki. Det är en pillrig rätt att tillaga men har man rätt utrustning och lite tålamod så blir det en väldigt god lunch/middag.

till en portion

0.5 st avokado, delad i 4 klyftor
2 st gurkstavar, lika långa som nori-arket
50 g lax, skurna i längder
2 st salladslökar
1 msk japansk majonnäs
1 st nori-ark
Gari
Wasabi
Japansk soja

1. Skapa din arbetsstation. Den ska innehålla: skärbräda, vattenskål, en vass kniv, sushimatta, nori ark (sjögräs/alg blad), wasabi samt soja.

2. Lägg ut sushimattan på skärbrädan och placera ett nori-ark ovanpå. Den glansiga sidan ska vara ner mot sushimattan.

3. Fukta händerna i vatten och forma en boll med sushiris ovanpå nori-arket.

4. Sprid ut riset så att det täcker nori-arket men lämna ca 4 cm av den övre kanten fri från ris.

5. Lägg på lite wasabi och sedan grönsakerna, majonäsen och fisken i mitten av riset.

6. Börja nu rulla ihop med hjälp av mattan.

7. När du kommer till den risfria kanten så fuktar du den med lite vatten. Fortsätt rulla ihop den och låt sedan vila i 5 minuter.

8. Skär sedan upp med vass och blöt kniv.
/M


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0