Hallonpannacottapaj
En perfekt fruktig men söt paj till sommarfikat. Helt himelsk till en kopp kaffe på balkongen i förmiddagssolen.
Ha tålamod sommaren är snart här ;)
Räcker till 8-10 bitar
Tillagning
1. Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.
2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
3. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.
4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.
5. Mixa hallonen med mixer-stav eller i matberedare till en puré. Rör ner cream cheese och purén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.
6. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat. Servera med färska bär.
/M
Ha tålamod sommaren är snart här ;)
Räcker till 8-10 bitar
Pajdeg | ||
12 st digestivekex | ||
75 gram smält smör | ||
Fyllning |
||
3 st gelatinblad | ||
3 dl vispgrädde | ||
1 dl strösocker |
250 gram hallon |
200 gram philadelphiaost |
färska bär, till garnering |
Tillagning
1. Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.
2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
3. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.
4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.
5. Mixa hallonen med mixer-stav eller i matberedare till en puré. Rör ner cream cheese och purén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.
6. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat. Servera med färska bär.
/M
Kommentarer
Trackback