Hallonpannacottapaj

En perfekt fruktig men söt paj till sommarfikat. Helt himelsk till en kopp kaffe på balkongen i förmiddagssolen.
Ha tålamod sommaren är snart här ;)

Räcker till 8-10 bitar


Pajdeg
12 st  digestivekex
75 gram  smält smör

Fyllning
3 st  gelatinblad
3 dl  vispgrädde
1 dl  strösocker
250 gram  hallon
200 gram  philadelphiaost
färska bär, till garnering

Tillagning
1. Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.

2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.

3. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.

4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.

5. Mixa hallonen med mixer-stav eller i matberedare till en puré. Rör ner cream cheese och purén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.

6. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat. Servera med färska bär.

/M



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0