Fudgechokladfondant
En lyxig och fluffig dessert
till åtta portioner
Tilllagning
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa smör och socker i en bunke. Hacka och smält chokladen i mikro eller vattenbad. Rör ner chokladen i bunken med smör och socker.
3. Vispa upp ägg och äggulor i en separat bunke och blanda ner i chokladsmeten. Vänd i mjölet.
4. Fördela smeten i cylindrar med bakplåtspapper eller suffléformar som fodrats med bakplåtspapper och smorts i botten eller häll upp smeten i smorda, värmetåliga cappuccinokoppar. Tryck i en fudgekola i varje form.
5. Grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter. Låt svalna något och servera chokladfondanten med färska bär och lätt vispad grädde eller vaniljglass.
Pudra med florsocker.
/M
till åtta portioner
200 gram smör, rumstempererat |
1 dl strösocker |
200 gram mörk choklad, 64-70% |
4 st ägg |
4 st äggula(or) |
1 dl vetemjöl |
8 st fudgekolor |
1 tsk florsocker |
Tilllagning
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa smör och socker i en bunke. Hacka och smält chokladen i mikro eller vattenbad. Rör ner chokladen i bunken med smör och socker.
3. Vispa upp ägg och äggulor i en separat bunke och blanda ner i chokladsmeten. Vänd i mjölet.
4. Fördela smeten i cylindrar med bakplåtspapper eller suffléformar som fodrats med bakplåtspapper och smorts i botten eller häll upp smeten i smorda, värmetåliga cappuccinokoppar. Tryck i en fudgekola i varje form.
5. Grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter. Låt svalna något och servera chokladfondanten med färska bär och lätt vispad grädde eller vaniljglass.
Pudra med florsocker.
/M
Kommentarer
Trackback