Fudgechokladfondant

En lyxig och fluffig dessert
till åtta portioner

200 gram  smör, rumstempererat
1 dl  strösocker
200 gram  mörk choklad, 64-70%
4 st  ägg
4 st  äggula(or)
1 dl  vetemjöl
8 st  fudgekolor
1 tsk  florsocker

Tilllagning
1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Vispa smör och socker i en bunke. Hacka och smält chokladen i mikro eller vattenbad. Rör ner chokladen i bunken med smör och socker.

3. Vispa upp ägg och äggulor i en separat bunke och blanda ner i chokladsmeten. Vänd i mjölet.

4. Fördela smeten i cylindrar med bakplåtspapper eller suffléformar som fodrats med bakplåtspapper och smorts i botten eller häll upp smeten i smorda, värmetåliga cappuccinokoppar. Tryck i en fudgekola i varje form.

5. Grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter. Låt svalna något och servera chokladfondanten med färska bär och lätt vispad grädde eller vaniljglass.
Pudra med florsocker.

/M


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0