Färgsprakande räk och olivmacka med god pastasallad
En god och rätt så nyttig räk och oliv macka, som serveras tillsammans med en god pastasallad som innhåller rikligt med mineraler samt vitaminer.
En rätt som går fort att göra om man inte känner för att laga något stokok eller känner för en mindre matig rätt efter tillexempel ett träningspass eller efter ett sent jobbpass.
Recept för 4 personer
Ingredienser
4 skivor mörkt fullkornsbröd som innehåller mycket med fiber och nyttigheter.
Räkröra
2 msk tapenade, olivröra på burk
- 3 hg räkor, skalade
- 20 cm gurka, tärnad
- 4 tomater, tärnade
- 1 tsk olivolja
- 1 tsk balsamvinäger
- 1 msk parmesanost, riven eller annan ost som innehåller mindre fett för att få en sån liknande smalmat som möjligt.
Pastasallad
- 4 dl pasta, kokt och kall. Hellst fullkornspasta
- 1 msk citronolivolja
- 4 tsk balsamvinäger
- 1 röd paprika, hackad
- 4 dl grönsaksblandning (olika sorters salladsorter)
Tillagning
- Blanda tapenaden med räkor, gurka, tomat, olja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg räkröran på bröden och strö ost över. (Gratinera om du vill i 225° övervärme.)
- Blanda pastan med olja, balsamvinäger, paprika, grönsaksblandning, salt och peppar.
- Servera smörgåsarna med pastasalladen.
/ Tilda
Kommentarer
Trackback