Espressopuddning

Här kommer en roligare variant av chokladpudding. God till efterrätt eller som fika. Passar bara till alla er som gillar kaffe och inte kan få nog av kaffesmaken. Man kan såklart byta ut espresso eller helt ta bort espresson om man nu inte tycker om den intensiva smaken men då försvinner lite poängen i efterrätten. 

Ger 4-6 portioner.

  • 100 g mörk choklad, 70%
  • 100 g smör
  • 2 msk espressokaffe
  • 4 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 dl vetemjöl
  • chokladkaffebönor, till garnering

Smöra 4 större (ca 1 1/2 dl) eller 6 mindre ugnssäkra formar och lägg formklippt bakpapper i botten.
Lägg choklad, smör och kaffe i en liten kastrull och värm försiktigt tills allt har smält.
Vispa ägg och socker tills blandningen är fluffig och ljus.
Tillsätt chokladblandningen och sikta i mjölet.
Fyll formarna men lämna ca 1 cm till kanten. Täck med plastfolie och låt stå kallt några timmar. (De kan stå upp till ett dygn i kyl.)
Värm ugnen till 200° och grädda puddingarna i 12-14 min. Då gräddas utsidan medan det innersta fortfarande är flytande. Är porslinet tjockt kan det ta ytterligare ett par minuter.
Låt stå i någon minut. Lossa sedan runt kanten med en kniv och vänd upp på tallrikar. Ta bort bakpappret.

Servera genast tillsammans med grädde eller vaniljglass samt några chokladkaffebönor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0