Chiliräkor med bambuskott

Ingredienser
Räkor 500,0 gram
Risflingor 60,0 gram
Jordnötsolja 2,0 ms
Vitlök 1 klyfta
Färsk ingefära 1 cm
Bambuskott ( burk)250 gram
Salladslök 1 st
Sesamolja 1 tsk

Sås:
Soja ( kinesisk) 2msk
Kycklingfond (konc)0,5msk

 

Vatten 1,5 dl
Chiliolja 2 tsk
Maizena 1tsk
Strösocker 1 msk
Salt 0,5 tsk

 

 


Tillagning

 

 

1.Förbered: Skala och hacka räkor.
Skala och finhacka vitlök och ingefära.
Skiva salladslök.

2.Risflingor: Koka enligt förpackning tills de mjuknat (ca 6 min). Låt rinna av i såll.

3. Woka: Hetta upp en (wok-)panna på högsta värme. Ringla ner jordnötsolja.

När pannan är het, tillsätt räkor, vitlök, ingefära, bambuskott, sallads­lök och sesamolja. Stek någon minut tills räkorna blivit röda.

4.Sås: Tillsätt såsingredienserna och låt koka i någon minut. Kan serveras med en god sallad till eller som det är.
Smaklig måltid!

/ Tilda 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0