Chili sin carne
Chili sin carne betyder chili utan kött och är den vegetariska varianten på Chili con carne.
Basen i den här rätten är bönor och dessa passar alldeles utmärkt tillsammans med den kryddiga tomatsåsen!

Ingredienser 4 pers.
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 zucchini
1 röd paprika
1 msk malen spiskummin
1 tsk cayennepeppar
1 tsk malet bryggkaffe
2 msk olivolja
1 burk kidneybönor, 400 g
1 burk vita bönor, 400 g
2 burkar krossade tomater a 400 g
salt
svartpeppar
2 tsk rödvinsvinäger
1 kvist persilja
Gör såhär:
/A
Basen i den här rätten är bönor och dessa passar alldeles utmärkt tillsammans med den kryddiga tomatsåsen!

Ingredienser 4 pers.
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 zucchini
1 röd paprika
1 msk malen spiskummin
1 tsk cayennepeppar
1 tsk malet bryggkaffe
2 msk olivolja
1 burk kidneybönor, 400 g
1 burk vita bönor, 400 g
2 burkar krossade tomater a 400 g
salt
svartpeppar
2 tsk rödvinsvinäger
1 kvist persilja
Gör såhär:
1. Hacka lök, vitlök, zucchini och paprika. Fräs grönsakerna tillsammans med kryddorna och kaffet i olivolja tills det blir gyllenbrunt.
2. Tillsätt bönor och krossade tomater och låt sjuda 5 minuter.
3. Smaka av med salt, peppar och vinäger. Finhacka persilja och strö över chilin före servering.
Servera tillsammans med ris!
/A
Kommentarer
Trackback