Asiatisk lax med risnudlar

Ingredienser :

4 portioner
4 laxkotletter, ca 115 g vardera
2 tsk fem kryddor (kinesisk kryddblandning)
300 g risvermiceller
2 msk ljus soja
2 tsk klar honung
2,5 cm färsk ingefära, skalad och riven
2 vitlöksklyftor, pressade
1 stor morot, ca 125 g, skivad
350 g champinjoner, avtorkade och skivade
1 msk färsk koriander (kan uteslutas)
nymalen svartpeppar

Så här gör du:

1.
Skölj laxkotletterna. Torka torrt med papper.

2. Gnid in femkryddor på laxens båda sidor. Smaksätt med svartpeppar. Ställ åt sidan i 30 min.

3. Lägg nudlarna i en skål. Täck med kokande vatten. Låt stå i 15 min. Häll av och lägg nudlarna i en kastrull med kokande vatten. Koka 1 min. Häll av och håll nudlarna varma.

4. Grilla laxkotletterna under varm grill i 7 10 min eller tills de är genomstekta. Vänd en gång efter halva tiden.

5. Hetta upp en ytbehandlad stekpanna. Tillsätt soja, honung, ingefära, vitlök, morot och purjo. Woka i 3 4 min tills grönsakerna börjar bli mjuka. Tillsätt svampen och woka 2 min till.

6. Lägg upp nudlarna på tallrik eller skål. Lägg på grönsaker och deras spad och sist laxen. Strö ev över koriander.
Smaklig måltid!

/ Tilda 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0