Vegitariskt
Couscous med grönsaker, mandel och koriander
Den här lättlagade rätten passar lika bra till både lunch och middagar.
Det är även en enkel rätt att ställa fram om du ska ha fler middagsgäster.
till fyra portioner
320 g couscous
3 dl vatten, varmt
1 msk olivolja
12 st champinjoner, delade
1 st vitlöksklyfta, finhackad
2 st morötter, skalade och skivade
1 st chilifrukt, skalad och finhackad
150 g broccoli, delad
100 g haricot verts
100 g kikärtor
1 msk russin, blötlagda
1 msk mandlar, hackade
2 tsk koriander, hackad
salt
peppar
2 msk ajvar
Gör så här:
Den här lättlagade rätten passar lika bra till både lunch och middagar.
Det är även en enkel rätt att ställa fram om du ska ha fler middagsgäster.
till fyra portioner
320 g couscous
3 dl vatten, varmt
1 msk olivolja
12 st champinjoner, delade
1 st vitlöksklyfta, finhackad
2 st morötter, skalade och skivade
1 st chilifrukt, skalad och finhackad
150 g broccoli, delad
100 g haricot verts
100 g kikärtor
1 msk russin, blötlagda
1 msk mandlar, hackade
2 tsk koriander, hackad
salt
peppar
2 msk ajvar
Gör så här:
1. Blötlägg couscousen i vattnet. Låt stå i cirka 5 minuter.
2. Blötlägg russinen. Skala och skär ner grönsakerna.
3. Hetta upp olivolja i en stor panna. Stek champinjoner, morot och chili tillsammans med den finhackade vitlöksklyftan i cirka 10 minuter.
4. Blanda ner broccoli, haricot verts och kikärtor. Stek i ytterligare 3-4 minuter. Salta och peppra.
5. Hacka mandel och koriander grovt. Blanda ner det tillsammans med russinen.
6. Blanda med couscousen och smaksätt med Ajvar.
Ät och njut! /M
Kommentarer
Trackback