Supergod Lax med chili och nöttäcke

4 port

4 laxfiléer
100 gr cashewnötter
3 msk sweetchilisås
1 rivet limeskal
1 vitlöksklyfta
1 msk smör

Ta gärna mer nötter, mer blir godare, hacka ganska grovt

1.Blanda med 1 msk smält smör, limeskal, pressad vitlök och sweetchilisås så det blir en bra konsistens och smak

2.Salta och peppra laxen måttligt

3.Bred röran på laxen

4.Baka i ugn, täcket ska bli lite knäckigt och få färg, så ta inte ut för tidigt

5.Runt 225 grader, ca 20 min

Gott till är kall limesås eller creme-fraiche med sweetchili

Passar bra med pressad potatis till rätten med en ljummen sallad 

Ljummen Sallad

Förväll färsk sparris lätt, stek röd lök, färsk haricot verts eller sockerärtor i lite olja, pressa i en vitlöksklyfta, salta och peppra, sen i med sparrisen, stek bara lätt så det blir lagom mjukt och får smak, blanda sen med t ex ruccola, babyspenat och avokado. Supergott!

/ Tilda


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0