Supergod Lax med chili och nöttäcke
4 port
4 laxfiléer
100 gr cashewnötter
3 msk sweetchilisås
1 rivet limeskal
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
Ta gärna mer nötter, mer blir godare, hacka ganska grovt
1.Blanda med 1 msk smält smör, limeskal, pressad vitlök och sweetchilisås så det blir en bra konsistens och smak
2.Salta och peppra laxen måttligt
3.Bred röran på laxen
4.Baka i ugn, täcket ska bli lite knäckigt och få färg, så ta inte ut för tidigt
5.Runt 225 grader, ca 20 min
Gott till är kall limesås eller creme-fraiche med sweetchili
Passar bra med pressad potatis till rätten med en ljummen sallad
Ljummen Sallad
Förväll färsk sparris lätt, stek röd lök, färsk haricot verts eller sockerärtor i lite olja, pressa i en vitlöksklyfta, salta och peppra, sen i med sparrisen, stek bara lätt så det blir lagom mjukt och får smak, blanda sen med t ex ruccola, babyspenat och avokado. Supergott!
/ Tilda