Deepdish taco
Deepdish taco är en mycket god och matig tacopaj som är väldigt enkel att göra både till vardag som till fest. Perfekt att bjuda på om man har storbjudning.
4 pers
Sconesdeg:
2 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
50 g margarin smulas i
1 ½ dl mjölk
Kavla ut degen ovalt på en plåtpappersklädd plåt
Fyllning:
1 msk smör eller olja
1 gul lök
500 g köttfärs
1 påse Taco-kryddmix
1 dl vatten
4 tomater, skurna i bitar
ev 1 skivad rå lök
2 gröna chilipeppar el 1-2 msk hackad grön chili el 1 stor grön paprika (hur starkt man vill ha)
1.Fräs löken i fettet, ta ur den ur pannan, fräs köttfärsen och tillsätt kryddpåsen och vattnet, låt puttra en stund så röran blir ganska ”torr”.
2.Bred ut färsröran på degen, fördela tomater, chili och eventuellt en skivad rå lök över färsen.
3.Blanda:
2 dl creme fraiche
4 msk majonnäs
1 krm svartpeppar
2 dl riven ost
4.Klicka ut ostsmeten på färsen, grädda ca 10-15 min i 250 grader.
God sallad till:
1 kg vitkål koka
2 morötter ½ dl olja
1purjolök ½ dl vinäger
2 paprikor ½ dl socker
2 saltgurkor låt svalna och blanda med hacket
hackas och blandas (använd gärna matberedare)
Det gör inget om det blir sallad över eftersom står sig 1 vecka i kylskåpet.
Rekommenderar verkligen denna rätt. En av mina favoritpajer!