Inbakad fläskfilé med svamp fyllning
Fyllning
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Smält smör tillsammans med olivolja i en het stekpanna. Bryn en hel fläskfilé runt om. Krydda med salt och peppar.
3. Stek fläskfilén under lock på svag värme 10 minuter.
4. Skölj och skär champinjonerna i skivor. Hacka löken fint. Fräs lök och svamp i lite smör tills vätskan har kokat in ordentligt.
5. Tillsätt crème fraichen. Låt det koka ihop till en tjock stuvning. Smaka av med salt, peppar och soja.
Låt fyllningen svalna.
Frysta smördegsplattor
Tina smördegsplattorna. Lägg dem lite omlott. Kavla ut till en stor sammanhängande platta.
Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Kyld smördeg: Rulla ut smördegen.
Lägg hälften av den avsvalnade fyllningen mitt på smördegsplattan.
Skär fläskfilén i ½-1 cm tjocka skivor. Lägg fläskfiléskivorna ovanpå fyllningen.
Bred resten av fyllningen ovanpå fläskfiléskivorna.
Pensla kanterna på smördegen med uppvispat ägg. Vik ihop till ett paket.
Vänd paketet så det med skarven nedåt på en plåten.
Pensla paketet med resterande vispade ägget.
Gratinera i nedre halvan av ugnen i 30 minuter.
Servera med en knaprig sallad och valfritt tillbehör!
Det är en liten pillrig maträtt men det är värt de när ni sitter ned vid matbordet och smaskar på den knaprika smördegen tillsammans med en saftig fläskfile! /M