Att bjuda en vegetarian på middag.

Bra att tänka på:
Om du ska laga vegetarisk mat är det viktigt att kolla innehållsförteckningarna på produkterna du köper. Håll speciellt utkik efter animaliskt fett, gelatin (finns i efterrätter och godis) och löpe (som finns i många ostar). Ska du t.ex. göra en gratäng som tillbehör så är det viktigt att hitta en ost utan löpe! Vissa produkter anger dessutom att de bara innehåller vegetabiliska råvaror. Behöver du tips och råd så är kanske din bästa rådgivare den inbjudna vegetarianen!
Det finns en massa vegetariska köttalternativ i affärens frysdisk. Dessa produkter är liksom andra frysta halvfabrikat generellt ganska tråkiga. Tänk också på att t.ex. Quorn som marknadsförs som ett vegetariskt alternativ innehåller ägg och därför inte äts av veganer (men av lakto-ovo-vegetarianer).

Som värd kan man tänka på att det är lätt att undvika animaliska produkter i vissa rätter och en möjlig lösning är att gästen tar med sig ersättning för köttet (t.ex. vegetariska biffar) och värden undviker att använda animaliska livsmedel i tillbehören (t.ex. ersätta köttfond med vegetabilisk). Vill du erbjuda ett helt alternativ till de gäster som är vegetarianer så är det till att börja med viktigt att veta vad det är för typ av vegetarianer. En vegan undviker alla animaliska livsmedel medans en lakto-ovo-vegetarian äter både mjölk- och ägg-produkter (och vissa vegetarianer äter t.o.m. fisk och skaldjur).
//frida


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0