Fläskfiléspett Fajita

För 4 pers

Ingredienser

500 g fläskfile  
3 msk olivolja  
2 st vitlöksklyftor, pressade  
1 tsk mald spiskummin  
0,5 tsk mald koriander  
1,5 tsk chilipulver  
1 st röd paprika  
1 st grön paprika

6 st champinjoner

3gula lökar 

5 st tomater
 
 flingsalt  
nymald peppar

tortillabröd

Tillagning

Förbered spetten i god tid, eftersom det tar längst tid. Sen behövs det bara 10 minuter i ugnen eller på grillen en solig sommardag.
1. Putsa fläskfilén fri från senor och hinnor. Skär köttet i små kuber. Blanda kött, olja, vitlök och kryddor i en skål. Låt marinera minst 3 timmar i kylen.
2. Skär paprikorna, svamp, tomater och lök i mindre bitar och skiva. Varva kött och grönsakerna på spett.
3. Sätt ugnen på 250 grader och grillelement. Grilla spetten i övre delen av ugnen cirka 10 minuter. Eller grilla dem över glöd på utegrillen. Krydda med salt och peppar.
4. Servera spetten på varma tortillabröd med dina favorittillbehör eller varför inte med rostade rotsaksgrönsaker med en kall god vitlöksdressing.
Lycka till!



 
   
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0