Fetafyllda squashskivor
Lite medelhavsinsperarad mat med festaost och squash som passar som en hel måltid eller som en förrätt.
Ingredienser
Portioner: 4
2 squash ca 500 g
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm peppar
200 g fetaost max 16% fett
1 grönsaksbuljongtärning
3 dl vatten
3 dl couscous
1 burk (420 g) pastasås med basilika
Ingredienser
Portioner: 4
2 squash ca 500 g
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm peppar
200 g fetaost max 16% fett
1 grönsaksbuljongtärning
3 dl vatten
3 dl couscous
1 burk (420 g) pastasås med basilika
Gör så här
Skölj och skär squashen i ca 1 cm tjocka skivor lite på snedden. Skär fetaosten i skivor. Fördela osten på hälften av squashskivorna och lägg på resterande skivor. Pensla med olivolja. Grilla de dubbla squashskivorna på utegrill eller i grillpanna ca 2 minuter per sida. Krydda med salt och peppar. Koka upp buljongtärningen med vatten. Tillsätt couscousen ochlåt stå vid sidan om med locket på ca 5 minuter. Värm pastasåsen.
Servera de fetafyllda squashskivorna med couscous, pastasås, bröd och en blandad sallad.
Byt ut fetaosten mot sojabaserad ost om du inte tål mjölk eller laktos. Couscousen ersätts med ris om du inte tål gluten.
Tips!!
Smaksätt gärna pastasåsen extra med lite strimlad, färsk basilika.
//Frida
Kommentarer
Trackback