En god & grön pizza

till fyra portioner
Degen
25 gram jäst
3 dl vatten, 37 grader
1 tsk salt
4 dl vetemjöl special
3 dl fullkornsmjöl
1 msk olivolja
Fyllning
1 st squash
200 g pesto
125 gra, buffelmozzarella
1 dl riven parmesanost
flingsalt, svartpeppar
pinjenötter
1 handfull salladsblad (ex ruccula)
basilika
Tillagning
1. Sätt ugnen på 225 grader. Lös upp jästen i vattnet tillsammans med saltet.
2. Blanda i mjölsorterna och olivoljan och knåda till en smidig deg eller kör i assistent. Låt degen jäsa övertäckt i 45 minuter.
3. Kavla eller tryck ut degen på en plåt klädd med bakplåtspapper.
4. Skiva squashen tunt med osthyvel. Bred peston över degen och fördela squashskivorna över. Riv mozzarellan
i bitar och lägg på. Toppa med parmesanost och lite salt och peppar.
5. Grädda ca 15–20 minuter tills pizzan fått färg. Strö över pinjenötterna. Dekorera med skott och basilika.
Smaklig pizzastund /M
Kommentarer
Trackback