CORNFLAKES-TÅRTA
Cornflakestårtan passar bra under vintertider och utmärkt under sommartider med färska bär till! En riktigt supertårta som de flesta fastnar för.
Botten:
4 äggvitor
2 dl socker
2,5 – 3 dl krossad cornflakes
Vispa äggvitorna till hårt skum, rör försiktigt ner sockret och cornflakes. Bred ut på smörat bakpapper rektangelform. Grädda längst ner i ugnen 60-65 min i 125 grader.
Kräm:
4 äggulor
1 dl socker
1 dl grädde
1 msk mjöl
1 msk vaniljsocker
100 g (ev mindre) margarin. (klart godare med smör)
Blanda allt, (utom margarin) i kastrull, sjud på svag värme tills den tjocknar. Ta av kastrullen och rör i margarinet/smöret. Låt kallna.
När botten gräddats och svalnat delas den i 2 delar. Bred krämen på den ena halvan, lägg andra halvan ovanpå. Garnera med 3 dl grädde och ej så söta bär eller frukter. Ex jordgubbar eller kiwi.
Smarrigt!
Lycka till
/ Tilda :)