CORNFLAKES-TÅRTA

Cornflakestårtan passar bra under vintertider och utmärkt under sommartider med färska bär till! En riktigt supertårta som de flesta fastnar för.


Botten:

4 äggvitor
2 dl socker
2,5 – 3 dl krossad cornflakes

Vispa äggvitorna till hårt skum, rör försiktigt ner sockret och cornflakes. Bred ut på smörat bakpapper rektangelform. Grädda längst ner i ugnen 60-65 min i 125 grader.

Kräm:
4 äggulor
1 dl socker
1 dl grädde
1 msk mjöl
1 msk vaniljsocker
100 g (ev mindre) margarin. (klart godare med smör)

Blanda allt, (utom margarin) i kastrull, sjud på svag värme tills den tjocknar. Ta av kastrullen och rör i margarinet/smöret. Låt kallna.

När botten gräddats och svalnat delas den i 2 delar. Bred krämen på den ena halvan, lägg andra halvan ovanpå. Garnera med 3 dl grädde och ej så söta bär eller frukter. Ex jordgubbar eller kiwi.
Smarrigt!

Lycka till

/ Tilda :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0