Bönburgare med cole slaw
Varför köpa hamburgare på Mc Donalda när man kan göra enkla och goda bönburgare hemma istället. Om man sevrerare med en god sallad och Cole slaw så blir rätten lyxigare.
Ingredienser
Portioner: 4
400 g vitkål
2 dl matyoghurt
1 tsk salt
1 tsk socker
1 krm peppar
1-2 msk senap
2 burkar (à 400 g) vita bönor
1 ägg
2 msk potatismjöl
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk olja
Gör så här
Strimla kålen fint med osthyvel eller på matberedarens skärskiva. Doppa kålen hastigt i kokande vatten och låt rinna av. Blanda kålen med matyoghurt och smaksätt med salt, socker, peppar och gärna senap.
Spola hastigt av bönorna med kallt vatten. Mixa bönorna i matberedare. Tillsätt ägget och potatismjöl. Smaka av med salt och peppar. Forma smeten till 4 burgare som steks i olja ca 4 minuter per sida. Värm hamburgerbröden enligt förpackningens anvisning.
Servera bönburgarna i bröden med cole slaw och tomatklyftor till. Frukt är gott som dessert.
Tål du inte ägg kan det ersättas med 1-2 msk extra potatismjöl. Matyoghurten kan ersättas med äkta majonnäs utrörd i lite kallt vatten. Anpassa brödet till ett sådant du tål.
Tips!
Strimla gärna i lite andra grönsaker eller örter i cole slawen tex paprika i olika färger, morötter, majs, persilja osv.
//Frida