Björnbärspaj med citron-creme fraiche
Ingredienser Pajskalet 2 1/2 dl vetemjöl 75 g smör eller margarin 1 äggula 1/2 dl Dansukker Vit Sirap Fyllningen 2 äggvitor 1 dl Dansukker Florsocker 1 tsk Dansukker Vaniljsocker med äkta vanilj 1 dl hackad mandel 1/2 l björnbär (kan bytas ut mot andra bär eller frukter) Såsen 1 burk crème fraiche 3 msk Dansukker Florsocker rivet skal och saften från 1 citron |
Arbeta samman vetemjöl, margarin, äggula och sirap till degen. Klä en pajform, ca 22 cm i diameter, med degen och nagga bottnen. Ställ i kylskåpet i 30 minuter. Sätt ugnen på 175º. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret och vispa i ytterligare någon minut. Vänd ner mandeln och bären försiktigt i äggvitesmeten. Lägg smeten i pajskalet och grädda björnbärspajen mitt i ugnen i ca 20 minuter. Marängen ska få färg. Vispa crème fraichen och florsockret. Tillsätt citronskalet och -saften. Servera pajen ljummen tillsammans med såsen. ![]() |
/ Tilda
Kommentarer
Trackback