Vegetarisk paella med cashewnötter

Här kommer en allt i ett rätt som är lätt att servara och bara att "slänga ihop". Paella liknar risotto. Nötterna ger en mättnadskänsla som håller länge.

Ingredienser
Portioner: 4

1 gul lök
2 msk olja
1-2 krossade vitlöksklyftor
110 g långkornigt råris
100 g cashewnötter
2 tsk basilika
½ tsk paprikapulver
5 grovt hackade selleristjälkar
1 röd paprika i ringar
400 g krossade tomater
½ l kokande vatten
salt, nymalen svartpeppar, citronklyftor, hårdkokta ägg och oliver

Gör så här
Hacka löken och bryn den i oljan. Blanda i krossad vitlök. Tillsätt riset. Tillsätt cashewnötterna och smaksätt med basilika och paprikapulver. Bryn alltsammans försiktigt. Lägg i grönsakerna: hackade selleristjälkar, paprikaringarna. Rör om. Tillsätt tomaterna och det kokande vattnet. Öka värmen kraftigt och blanda alla ingredienserna. När det kokat upp, sänk värmen och låt sjuda utan lock i 35-40 minuter tills riset är riktigt mjukt. Krydda med salt och nymalen svartpeppar. 

Garnera med citronklyftor, hårdkokta ägghalvor och oliver.

//Frida


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0