Bär i champagnegelé
Har du haft en "tung" middag så passar den här lätta desserten perfekt som en avslutning på kvällen. Inge grädde som lägger sig på höfterna utan den består av härliga frukter och en tuch av champange!
till fyra portioner
Inredienser:
100 g färska jordgubbar | |
100 g färska hallon | |
100 g blåbär | |
100 g björnbär | |
4 blad gelatinblad | |
8 dl champagne |
Dekoration: | |
4 blad färsk Legro mynta |
Tillagning:
-Skölj alla bär och lägg dem i en skål.
-Lägg gelatinblad i kallt vatten tills de har blivit mjuka (ca. 2 min.).
-Värm 1/4 av champagnen i en gryta och blanda i gelatinbladen. Häll i resten av champagnen i grytan och häll grytans innehåll i bärskålen. Ställ kallt i 2 timmar.
-Doppa skålen i varmt vatten för att få ut innehållet. Dekorera med mynta.
/M
Kommentarer
Trackback