Apelsinfromage med biskvier
Det du behöver:
1 Vaniljstång150 g Socker
½ liter Vispgrädde
4 Äggulor
4 Ägg
1 msk Apelsinmarmelad
Saft från ½ Citron
6 g Gelatin
Mandelbiskvier
Från 6 apelsiner Apelsinju
Gör så här:
Skrapa vaniljkornen ur vaniljstången, rör ut dem i lite av sockret och ställ åt sidan. Blanda resten av vaniljstången, lite socker och hälften av apelsinsaften i en kastrull och låt det koka tills ca hälften av vätskan är kvar. Tillsätt rivet apelsinskal och låt det dra en stund. Vispa grädden lätt i en skål och ställ den i kylen. Vispa ihop äggulor, hela ägg och socker/vaniljblandningen. Sila den varma socker/apelsinlagen, koka upp den och vispa försiktigt ihop den med äggblandningen tills den är avsvalnad och skummig. Smaka av den med apelsinmarmelad och citronsaft. Lägg gelatinet i kallt vatten tills bladen mjuknat. Smält dem sedan i en kastrull med lite apelsinsaft. Vispa försiktigt gelatinet med äggsmeten, lite åt gången. Vispa sedan försiktigt i 1/3 av vispgrädden och sedan resten. Smaka av med resten av apelsinsaften. Lägg krossade biskvier i en form och blöt ner dem med lite apelsinsaft. Lägg fromagekrämen ovanpå och ställ formen i kylskåpet i ca 1-2 timmar. Skär toppen och botten av 2 apelsiner och skär bort resten av skalet. Skär sedan apelsinerna i tunna skivor. Anrätta fromagen på apelsinskivor, dekorera eventuellt med vispgrädde och riven choklad.
Lycka till och hoppas det smakar!
/ Tilda
Kommentarer
Trackback